Eind mei organiseerde Kom op tegen Kanker opnieuw de 1000 km: samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker - en dat vier dagen lang, met als apotheose een groot slotfeest in Mechelen, op 28 mei.

‘Panache Grenache’ is een team van familie en vrienden met een passie voor fietsen én de Provence, waar het heerlijk rijden is tussen de wijngaarden vol met grenache druiven.

Kom op tegen Kanker ligt hen nauw aan het hart, omdat helaas ook zij rechtstreeks of onrechtstreeks in aanraking kwamen met kanker. Hun gedeelde passie deed hen besluiten om onder de naam ‘Panache Grenache’ de 1000 km uitdaging aan te gaan.

Human Challenge sponsort dit initiatief en was blij verrast met het nieuws dat het team ‘Pananche Grenache’ in totaal 11.394 euro bijeen fietste, een fantastische prestatie voor een eerste deelname. En geef toe, 4 dagen trappen met 8 teamleden in een hittegolf weekend, het was een flinke uitdaging.

Aan deze 8e editie van de 1000 km tegen kanker namen uiteindelijk 817 teams deel, die samen een recordbedrag van 4.085.000 euro inzamelden. Met de opbrengst financiert Kom op tegen Kanker wetenschappelijk kankeronderzoek.

Voor team ‘Pananche Grenache’ was het een succes over de hele lijn. Zij moesten niet lang nadenken: volgend jaar doen zij opnieuw mee, waarschijnlijk met twee ploegen.

Op de steun van Human Challenge kunnen zij alvast rekenen.