Op 13 en 14 juni vond in Tokyo de jaarlijkse Business meeting voor LIFO® agenten plaats. Vertegenwoordigers uit meer dan 20 landen van Europa, Amerika, Azië en Afrika kwamen samen om ervaringen uit te wisselen en plannen te maken voor de toekomst van LIFO® wereldwijd. LIFO® Benelux werd vertegenwoordigd door Jan Gathier en Marijke Theunis.

Een belangrijk doel van deze bijeenkomst is om, onder de gewaardeerde begeleiding van het LIFO® team van BCon hoofdkantoor, goede praktijken en vernieuwende toepassingen te verzamelen. We konden vaststellen dat er veel animo is en dat LIFO® mee surft op actuele en internationale tendensen.

Een kompas voor duurzaamheid

Duurzaamheid slaat niet enkel op milieukunde en ecologie. Een integrale visie op duurzaamheid omvat ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven en organisaties. De 17 SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties bieden daartoe een duidelijk referentiekader. We zagen hoe LIFO® een tool kan zijn in het kader van de aspecten welzijn, kwaliteitsvol onderwijs, levenslang leren, inclusieve tewerkstelling en diversiteit.

Digitale oplossingen

LIFO® innoveert en blijft niet achter in het digitale tijdperk. Tijdens de meeting maakten we kennis met initiatieven op basis van nieuwe technologieën. Voorlopig nog in een pilootfase, maar het ziet er veelbelovend uit, met in elk geval een aantal interessante toepassingen die eraan komen op het vlak van digitale leermiddelen zoals app’s en het gebruik van platforms voor blended learning.

Nummer 3 in de wereld

Tot slot werd LIFO® Benelux in de bloemetjes gezet met een verdienstelijke derde plaats in de lijst van de agentschappen in de wereld. Hiermee wil BCon benadrukken hoe we met vereende krachten uit Nederland en België erin slagen om een succesvolle LIFO® business community te creëren. Daarbij telt niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit. In dit verband werd specifiek de jarenlange inzet van Marijke Theunis in het internationale LIFO® Quality Committee gehuldigd. Een mooie opsteker om enthousiast en vastberaden ons werk verder te zetten.

Bekijk hier de video met enkele key-momenten.