Op 14 januari 2022 organiseerde het LIFO® Global team van BCon  de allereerste internationale LIFO® dag .

Bedoeling van dit event is de LIFO® beoefenaars te ondersteunen en in contact te brengen met het wereldwijde netwerk van professionals uit de LIFO® gemeenschap.

Opener van de dag was een exclusief gesprek met Stuart Atkins, één van de twee LIFO® vaders, die een inkijk gaf in hoe en waar het allemaal begon. 

Daarna volgden enkele algemene presentaties door het Global team, aangevuld met specifieke sessies in break-out rooms, rond toepassingen uit de verschillende regio’s. Ondanks het feit dat het een online event was, werd op die manier toch ook echte interactie mogelijk tussen de deelnemers uit zo’n 20 landen.

De Belgische delegatie was overigens goed vertegenwoordigd – met dank aan Anne Geerts, Leen Schillewaert, Rachel De Ridder, Herman Geenen en Matthias Dusesoi om erbij te zijn.

We vroegen hen achteraf wat zij van deze eerste Internationale LIFO® dag vonden.

De historische kadering vond men interessant en ook om te zien hoe de methodiek wereldwijd geapprecieerd wordt. De breakout sessies van 10 minuten waren dan weer te kort voor het delen van boeiende thema’s en ervaringen uit andere landen.

We stelden ook vast dat het, zeker online, een hele uitdaging is om zich verbonden te voelen met meer dan 150 collega’s wereldwijd. Maar in de praktijk ging dat verrassend vlot tot en met de informele afsluiter.

Kortom, als eerste editie noemen we het een geslaagd event!