Waarom voor LIFO® kiezen als er zoveel andere tools op de markt zijn?”

Onlangs sprak ik met een HR-professional die al jaren met LIFO® werkt. Samen probeerden we een antwoord te vinden op deze vaak gestelde vraag.  

We gingen op zoek naar dat typische effect van LIFO®, dat deze tool zo uniek maakt, en kwamen tot volgende bevindingen:

  •  LIFO® opent de deur naar gedrag: het bespreken van je LIFO® profiel is een veilige en toegankelijke weg naar zelfreflectie. LIFO® werkt op persoonlijke sterktes. Dit creëert vertrouwen en maakt dat mensen bereid zijn om te leren over hun gedrag en open staan voor gedragsverandering.
  • LIFO® biedt een concrete houvast: na de analyse en de profielbespreking begint het werk pas. Het LIFO® model geeft praktische, direct toepasbare adviezen als je effectiever wil omgaan met je eigen gedragspatronen en deze van anderen. Via communicatiekaartjes leer je je gedrag ook aanpassen in functie van die ander. Dat laatste is de sleutel naar een positieve samenwerking tussen collega’s, met de leidinggevende, met de klant.
  • LIFO® kijkt onder de waterlijn: je krijgt zicht zowel op gedrag als op de onderliggende waarden, behoeften en motieven - en dit niet alleen in gunstige, maar ook in ongunstige omstandigheden. In moeilijke situaties, zoals stevige onderhandelingen of stress, krijgen andere motieven de bovenhand. Mensen worden kwetsbaarder. Daarom is het des te belangrijk om vanuit een helder en volledig zelfbeeld te werk te gaan.

Tenslotte nog dit: de LIFO® methode vraagt om professionaliteit. Of, zoals een LIFO® licentiehouder ooit zei: ‘LIFO® is niet voor watjes’. Zo eenvoudig en bereikbaar LIFO® is voor de deelnemer, zo diepgaand is de benadering van de licentiehouder. LIFO® is niet zomaar een instrument, het is een totaalconcept om het potentieel van mensen te ontwikkelen.  De LIFO® licentiehouder verruimt zijn deskundigheid en staat dus sterker in zijn functie.

Wie LIFO® echt in de vingers heeft, kan ermee aan de slag.

Human Challenge speelt een belangrijke rol in het vormen en continu ondersteunen van LIFO® licentiehouders in diverse toepassingen.

Heb je zin om mee deel uit te maken van het actieve LIFO® netwerk? Aarzel niet om dit jaar nog LIFO® expert te worden en neem deel aan één van onze licentietrainingen .

Meer informatie vind je hier.

Ken je LIFO® nog niet of onvoldoende? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak. 

                                                                                                                                                                 Marijke Theunis