Teamontwikkeling

Groeien in verbondenheid.

Succesvolle organisaties draaien op high performance teams. Effectief samenwerken binnen en buiten de teamgrenzen wordt een cruciale en onderscheidende vaardigheid voor de toekomst.

Er bestaan verschillende soorten teams: nieuwe, bestaande, tijdelijke of virtuele. De finaliteit van een team kan verschillen, maar de uitdaging is voor elk team dezelfde en die speelt op het menselijke vlak. Hoe bereik je het juiste gedrag op een spontane manier en hoe werk je hieraan in teamverband. Deze uitdagingen waar maken; daar zijn we als Human Challenge zowel qua aanpak als methodieken uniek in.

In teamontwikkelingstrajecten brengen we een proces op gang om van een groep individuen een performant team te maken. Onze expert coacht, begeleidt en faciliteert de teams in hun ontwikkelingsproces. Dit doen we telkens zorgvuldig en op maat. In overleg met de betrokkenen stellen we een programma samen dat past bij het team, de uitgangssituatie en het gewenste resultaat. 

We focussen zowel op de verantwoordelijkheid van de teamleden als van de teamleider. Met een geoefend oog kijken we naar de uiterlijke kenmerken van teamwerk en maken de minder zichtbare laag van waarden en overtuigingen bespreekbaar. Zo ontstaat er een beter samenwerkingsklimaat en stimuleren we ieders eigenheid in verbondenheid. 

Ik zoek teambegeleiding